top of page

Vedr. avlysning av løpsdag torsdag 11.01.

Vi har over lengre tid hatt mange minusgrader på Fannrem. Fra mandag denne uken slo været om til plussgrader, og det har gjennom uken kommet mye nedbør i form av regn. Reaksjonen i løpsbanen på væromslaget er at det har blitt slått opp mye is i underlaget. Banen er blitt tilført salt flere ganger gjennom uken for å få bukt med isen, for at vi skulle ha forutsetninger til å presentere en jevn grusbane til løpsdagen i kveld.


Gjennom dagen i dag er banen gått igjennom og kontrollert mange ganger. Alt har sett veldig bra ut helt frem til løpene startet, og vi hadde god tro på en løpsdag med jevnt og trygt baneunderlag. Mildere temperatur enn meldt kombinert med kraftige nedbørsmengder i kveldingen førte til at telen begynte å slippe enkelte steder i banen. På grunn av sikkerheten og hestevelferden ble det besluttet å avlyse resten av løpsdagen etter at første løp var avviklet. Beslutningen ble tatt i samarbeid mellom stevneveterinær, banemester og ledelse.


Vi beklager på det sterkeste at vi ikke klarte å gjennomføre løpsdagen som forventet. Vi har hatt en foreløpig evaluering av hva som skjedde i dag, og lagt en plan vi har tro på frem mot neste løpsdag som er fredag 19. januar. Førstkommende søndag blir det et nytt væromslag til minusgrader, og det vil nok en gang bli ned mot -20 i perioder neste uke. Jobben mot neste løpsdag starter på søndag. Løpsbanen er nå iblandet mye salt, og vil fra rundt frysningstidspunktet på søndag bli jobbet mye med. Målet er å holde den åpen og så myk som mulig i den neste perioden med kulde.


Vi takker for forståelsen i forbindelse med avlysningen, og beklager dypt ulempene dette har medført. Vi setter sikkerheten og hestevelferden først, og ønsker alle velkommen tilbake om en drøy uke.
תגובות


Vår hovedsamarbeidspartner er Varig Orkla Forsikring

© 2024 Varig Orkla Arena

+47 73 91 70 00

Orkdalsveien 622, 7320 Fannrem, Norway

Kontaktinfo

bottom of page