top of page

Baneforhold pr. 6. mars

Det ble som tidligere meldt kjørt på nye, litt grovere masser på løpsbanen torsdag. I utgangspunktet var det planlagt salting på lørdag, men på grunn av ny endring i værvarselet til større mengder snø gjennom helgen, så ble dette arbeidet fremskyndet. Banen ble saltet på fredag, slik at saltet ble liggende under snøen.


I helga kom det ca 50 cm snø som fikk ligge til i dag (mandag), for å unngå unødig slitasje på toppdekket. For hver runde man kjører med fres eller skrape, tar man med litt av/sliter ned topplaget i banen. Like viktig som å skåne topplaget, er det at snøen isolerer for varmetap til luften ovenfor banen. Vi ble som kjent utsatt for teleløsning for en uke siden, og ved å la saltet virke og snøen isolere, prøver vi å unngå at telen setter seg i toppdekket på nytt.


Hestering, rettstrekket og området rundt ble ryddet gjennom helga.

I dag ble mesteparten av snøen i løpsbanen og indre bane frest bort. Det har på formiddagen kommet litt mer snø og det er meldt enda noe snøvær i kveld.


Siste rest av snø blir frest/skrapt av i morgen tidlig/tidlig formiddag, og deretter blir banen slåddet og jobbet med for å få en fin og isfri grusbane til løpene i morgen kveld.


Bilde: ArkivVår hovedsamarbeidspartner er Varig Orkla Forsikring

© 2024 Varig Orkla Arena

+47 73 91 70 00

Orkdalsveien 622, 7320 Fannrem, Norway

Kontaktinfo

bottom of page